Vertrekkend raadslid Jan Puper krijgt erepenning van de gemeente Westerveld

Tijdens de raadsvergadering van 26 september jl. nam Jan Puper (PvdA) afscheid als raadslid. Daarbij werd hij door de burgemeester verrast met de uitreiking van een erepenning en daarmee met het ereburgerschap van de gemeente Westerveld.

Jan Puper heeft zich meer dan 20 jaar ingezet voor de lokale democratie in Westerveld. Dit is een uitzonderlijk lange periode.  Door de burgemeester werd hij een echte volksvertegenwoordiger genoemd die zich daarnaast ook ten dienste stelde van de politiek in Westerveld in het algemeen, onder meer als commissievoorzitter.  In de periode van zijn raadslidmaatschap vervulde Jan Puper ook nog andere functies ten dienste van Westerveld. Zo was hij onder meer lange tijd voorzitter van de dorpsgemeenschap Frederiksoord/Wilhelminaoord.

Verder als Statenlid

Jan Puper neemt geen afscheid van de politiek. Afgelopen voorjaar is hij voor de PvdA gekozen in de Staten van Drenthe.

Nieuw raadslid

De vrijgekomen plek in de raad is in dezelfde raadsvergadering ingenomen door mevrouw Dollekamp-Molleman uit Uffelte. Zij was al geruime tijd actief als burgerlid voor de PvdA en stond op de kandidatenlijst bij de laatstgehouden verkiezingen in 2022. De heer Spijkerman uit Wapserveen is benoemd tot nieuw burgerlid van de PvdA.

09 Jan Puper  10 Jan Puper  
Foto links: burgemeester Rikus Jager en Jan Puper met de erepenning, foto rechts Jan Puper