Westerveld zoekt enthousiaste aanvoerder als burgemeester

Op 14 november stelde de gemeenteraad de profielschets vast voor de nieuwe burgemeester van Westerveld. Tijdens de extra raadsvergadering ging de Commissaris van de Koning, mevrouw Klijnsma, hierover in gesprek met de raad.

Inwoners en maatschappelijke organisaties hebben vooraf hun mening kunnen geven over de nieuwe burgemeester. Deze inbreng is meegenomen in de profielschets. Westerveld zoekt een enthousiaste aanvoerder als burgemeester, benaderbaar en verbindend. Maar ook iemand die zich richt op de kansen en vernieuwingskracht van lokale ondernemers. 

De vacature is door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opengesteld via de Staatscourant. Kandidaten kunnen vanaf vandaag, 15 november, t/m 7 december 2023 solliciteren via de Commissaris van de Koning. Benieuwd naar de hele vacature? Kijk dan op Burgemeestersvacatures - Provincie Drenthe. De wet bepaalt dat de rest van het proces bijna helemaal in vertrouwelijkheid plaatsvindt. De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad is verantwoordelijk voor de selectie van kandidaten en een voordracht aan de gemeenteraad.

Naar verwachting zal de raad in het vroege voorjaar van 2024 met de naam van een kandidaat komen die wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester. De benoeming van een nieuwe burgemeester vindt uiteindelijk plaats bij Koninklijk Besluit.