Word gast van de (gemeente)raad!

De raad biedt u op dinsdagavond 10 oktober 2023 voor het eerst de mogelijkheid om als speciale ‘Gast van de Raad’ vóór en tijdens een vergadering van de raad een kijkje te nemen achter de schermen van de politiek in de gemeente Westerveld.

U wordt samen met de andere gasten om 17.30 uur verwacht in het gemeentehuis. De bijeenkomst duurt tot 20.30 uur. 

Namens u werkt de raad aan een mooie en leefbare woon- en werkomgeving. De raad vindt het belangrijk om contact te hebben met de inwoners en wil u graag kennis laten maken met het politieke bestuur in de gemeente. Bent u nieuwsgiering naar wat raadsleden doen en hoe de gemeenteraad werkt? U bent welkom als Gast van de Raad! Iedereen kan zich aanmelden. Wij ontvangen per keer een maximum aantal gasten. Als blijkt dat het maximum aantal gasten bereikt is, dan wordt u voor een vergadering van de raad op een andere datum uitgenodigd.

Aanmelden

Wilt u op 10 oktober als speciale gast van de raad worden ontvangen? Aanmelden kan tot en met 1 oktober door een e-mail te sturen naar: griffie@gemeentewesterveld.nl

Programma

 • 17.30 Ontvangst en kennismaking
   In de hal van het gemeentehuis wordt u ontvangen door de burgemeester, als voorzitter van de raad, enkele raadsleden en de griffier. We maken kort kennis met elkaar.
 • 18.00 uur Hoe werkt de raad in Westerveld?
  Tijdens een eenvoudige maaltijd licht de griffier kort toe hoe de raad in Westerveld werkt en kunt u in gesprek met raadsleden over hun ervaringen en motivatie als raadslid. 
 • 18.45 uur Rondleiding raadzaal
  De burgemeester leidt u door de raadzaal. Raadsleden vertellen hoe het eraan toe gaat in een raadsvergadering en blikken vooruit op de vergadering van de betreffende avond.
 • 19.15 uur Koffie/thee
  In het kwartier voor aanvang van de vergadering lopen alle raadsleden binnen en is er gelegenheid om bij een kopje koffie of thee kennis te maken met de verschillende raadsleden.
 • 19.30 uur Bijwonen (deel van de) vergadering op de publieke tribune
  U volgt de vergadering vanaf de publieke tribune. De duur van de vergadering en de agendapunten zijn nooit helemaal voorspelbaar. U mag op ieder moment tijdens de vergadering de raadzaal verlaten.
 • 20.30 uur Einde
  Om 20.30 uur is er gelegenheid om even gezamenlijk af te sluiten met de andere gasten, iemand van de griffie en zo mogelijk een raadslid. Met een drankje erbij wordt er kort teruggeblikt. Wie de vergadering verder wil volgen mag uiteraard op de publieke tribune blijven zitten.

Deze avond wordt u gratis aangeboden door de gemeente.
De avond is niet bedoeld voor inhoudelijke vraagstukken over bv uw eigen bouwvergunning.

Gast van de raad