Coalitieakkoord Westerveld: Bouwen aan de Toekomst

Met gepaste trots presenteren de coalitiepartijen Duurzaam Sterk Westerveld, VVD Westerveld en CDA Westerveld het coalitieakkoord ‘Bouwen aan de Toekomst’. In het coalitieakkoord staan de thema’s beschreven waarmee de coalitie samen met de andere fracties aan de slag gaat tijdens deze nieuwe bestuursperiode. De gemeenteraad bespreekt het coalitieakkoord op woensdag 8 juni tijdens een extra politieke avond die begint om 20.30 uur.

Thema’s

“Thema’s uit de verkiezingen, zoals wonen, bewegen, maatschappelijke voorzieningen en toekomstgerichte dialoog met agrarische ondernemers, zien we terug in het coalitieakkoord”, licht Geke Kiers toe als fractievoorzitter van Duurzaam Sterk Westerveld. “In het coalitieakkoord hebben we niet alles willen dichttimmeren. We laten ruimte voor de samenleving, inwoners en bedrijven. Als coalitie kijken we uit naar een goede samenwerking met de hele gemeenteraad.”

Coalitiegesprekken

Onder leiding van formateur Roelof Martens vonden de coalitiegesprekken plaats om tot een nieuw college te komen. “Zowel tijdens de informatie als de formatie zijn de gesprekken plezierig en constructief verlopen”, aldus formateur Martens. Hij dankt alle partijen daarvoor. “Tevens wil ik de ambtelijke organisatie bedanken voor de prima ondersteuning.”

Wethouders

De wethouders van Duurzaam Sterk Westerveld, VVD Westerveld en CDA Westerveld zijn respectievelijk Henk Doeven, Roel Vedder en Jacob Boonstra. De wethouders worden benoemd tijdens de politieke avond op woensdag 8 juni.

Bekijk het Coalitieakkoord ‘Bouwen aan de toekomst’.