Praat mee over ‘sport en bewegen voor een gezonde leefstijl in Westerveld’

Inwoners welkom om mee te praten tijdens sport- en beweegdialoog gemeente Westerveld 28 februari 2022.

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Sport, bewegen en een gezonde leefstijl krijgen in de aanloop naar de verkiezingen speciale aandacht in gemeente Westerveld in de vorm van een sport- en beweegdialoog op maandag 28 februari. Dit is het moment voor inwoners om mee te praten over de toekomst van sport en bewegen in de gemeente.

Sport en bewegen zijn voor veel mensen een vorm van ontspanning. Deelnemen aan het verenigingsleven, een sport- en beweeggroep of wandel- of fietsgroep is voor velen een belangrijk onderdeel van het sociale leven. En het is goed voor uw mentale en fysieke gezondheid. Zolang u het op uw eigen manier en op uw eigen niveau kunt doen. Daarom staat deze dialoog in het teken van ‘Sport en bewegen voor een gezonde leefstijl in Westerveld’. Gespreksleider Hans Derks geeft u als inwoner deze avond de kans in gesprek te gaan met politici, sportverenigingen en mensen uit het werkveld. Dit is het moment om aan te geven wat u belangrijk vindt op het gebied van sport en bewegen voor de komende vier jaar.

Elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen levert minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement op. Sport verbroedert niet alleen, het vergroot ook de kwaliteit van leven, laat ziekteverzuim dalen, arbeidsproductiviteit stijgen, levensverwachting groeien en criminaliteitscijfers dalen. Kortom, investeren in sport en bewegen is investeren in een gezonde en energieke gemeente.

Sport- en beweegdialoog in de raadzaal

De Raadszaal van de gemeente Westerveld in Diever is de locatie voor de sport- en beweegdialoog die maandag 28 februari wordt gehouden om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Thema’s die aan de orde zullen komen zijn: De maatschappelijke functie van de sport(verenigingen) en bewegen, het Volwassenenfonds sport & cultuur als instrument om sport, bewegen en culturele activiteiten toegankelijk te maken voor iedereen, bewezen interventies inzetten voor gezondheidsbevordering en gezond ouder worden. Ieder thema wordt ingeleid door een ervaringsdeskundige of professional met een verhaal uit de praktijk in gemeente Westerveld. Vervolgens wordt het gesprek geopend.

Voor u als inwoner is dit het ultieme podium om uw stem te laten horen als het gaat om sport en bewegen in uw eigen omgeving!

U bent van harte welkom in de raadzaal, aanmelden vooraf is niet nodig.