Rikus Jager beëdigd voor derde termijn als burgemeester van Westerveld

Rikus Jager is herbenoemd als burgemeester van de gemeente Westerveld. Dinsdagavond 29 november beëdigde Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, hem voor zijn derde ambtsperiode in de raadzaal van het gemeentehuis in Diever.

De commissaris van de Koning stelde dat een derde termijn voor een burgemeester “oprecht bijzonder” is. Ze zei over burgemeester Jager dat hij een betrouwbare en stabiele factor is in Westerveld met altijd een luisterend oor voor zijn inwoners, tussen alle Drentse burgemeesters zeker een partij meeblaast en staat voor Westerveld.

Waardering

Gerjo Ballast als vicevoorzitter van de raad en Henk Doeven als locoburgemeester spraken hun waardering uit voor Rikus Jager. Ballast zei onder meer: “De burgemeester staat voor de veiligheid van ons allen, als een nestor die de rust kan bewaren en verantwoordelijkheid neemt.” Henk Doeven gaf aan dat Rikus Jager er is voor mensen die het moeilijk hebben. “Je bekommert je om deze mensen”, zei Doeven tegen de burgemeester. “En gaat naar ze toe. Bij problemen ben je er. Je bent heel toegankelijk en bereikbaar”.

Herbenoeming

Na iedere periode van zes jaar kan een burgemeester worden herbenoemd. In het najaar van 2021 doorliep commissaris van de Koning Klijnsma samen met leden van de gemeenteraad de procedure gericht op herbenoeming van de burgemeester. In december van het vorig jaar besloot de gemeenteraad om burgemeester Jager bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor herbenoeming. Rikus Jager is sinds 1 december 2010 burgemeester van Westerveld. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer (2002-2010). Hij begon zijn politieke carrière als raadslid in Appingedam (1982-1994).

Beediging burgemeester Rikus Jager van Westerveld